GROEPSLESSEN

SPINNING

Spinning is een gevarieerde indoor fietstraining, waarbij de intensiteit varieert van matig tot hoog. Je fietst op het ritme van diverse muziekstijlen en. verbetert je uithoudingsvermogen, spierkracht in je benen en trapvermogen door de gevarieerde trainingsvormen. Deze variatie zie je terug in ons lessysteem, elke les is namelijk opgebouwd uit vier verschillende blokken: Threshold, Power, Endurance en Interval.

Hoe werken deze blokken? 
Bij Threshold ligt de focus op het verschuiven van je omslagpunt (het punt waarop je spieren verzuren). Dit zorgt ervoor dat je langer kunt trainen, handig als je bijvoorbeeld een buiten fietser bent.

Bij Power ligt de focus op het vergroten van je spierkracht in je benen.

Bij Endurance train je uithoudingsvermogen en focus je op het langer volhouden van een hogere pedaalslag.

Bij Interval train je je lichaam in het kort en krachtig volhouden van een hoge inspanning.

Een lesje meedoen?
Zorg dan voor een handdoek, bidon met water, sportschoenen of fietsschoenen met spd kliksysteem en een dosis energie! We trainen namelijk op de Body Bike met de Body Bike Smart+ App of op de Tomahwak IC7. Beide moderne fietsen waarbij instructeur jou kan coachen om in de juiste zone te trainen.

Spinning is de groepsles waarbij Hiermee kan je in korte tijd je conditie en uithoudingsvermogen sterk verbeteren. Je bepaalt zelf de weerstand van je fiets waardoor je altijd op je eigen niveau traint.

BODYPUMP / CLUB POWER

BODYPUMP™ is de originele barbell les die je hele lichaam versterkt. Dit programma van 60 minuten daagt al je belangrijke spiergroepen uit met behulp van de beste krachtoefeningen. Gevarieerde muziek, professionele instructeurs en jouw eigen gewichtskeuze inspireren je om op jouw niveau te worden uitgedaagd.

Bij BODYPUMP train je je hele lichaam, zonder dat je er als een bodybuilder uit gaat zien.

Het BODYPUMP effect
Waarom werkt BodyPump? BODYPUMP is gebaseerd op HET REP EFFECT, een bewezen formule waarbij je spieren aanpakt met lichte gewichten en veel herhalingen doet – dit is het geheim van het ontwikkelen van een strakke, atletische spieren. Verhoog je verbranding, train, tone en shape je lichaam terwijl je het naar je zin hebt! En meedoen kan altijd, de instructeur helpt je de juiste gewichten kiezen. Dus of je nu veel of weinig sport, BODYPUMP is laagdrempelig en toegankelijk voor iedereen.

Bodypump is een barbell workout die is ontworpen om je strak, slank en fit te krijgen. De combinatie van wetenschappelijk onderbouwde bewegingen, motiverende instructeurs en geweldige muziek helpt je om veel meer te bereiken dan je in je eentje zou kunnen.

BODY BALANCE

Bij BODYBALANCE™ tref je bewegingen uit yoga, tai chi en Pilates. Het is je persoonlijke time-out van het dagelijks leven en zorgt voor een gezond lichaam en brengt je geest tot rust. Je doet eenvoudige en veilige yoga bewegingen om je hele lichaam sterker en flexibeler te maken. Het controleren van je ademhaling is onderdeel van alle bewegingen en de instructeur geeft altijd opties voor beginnende deelnemers. Naast Yoga oefeningen zorgen de Pilates oefeningen voor het versterken van je spieren en kom je tot rust tijdens de Tai Chi beweegvormen. Deze mix van specialiteiten, in combinatie met moderne muziek, maakt BODYBALANCE een perfecte training om even je gedachten te verzetten terwijl je aan je lichaam werkt.

Je controleert jouw ademhaling, creëert meer flexibiliteit en bouwt kracht op waardoor je je gefocust en in evenwicht voelt. Het past heel goed als je wat meer rust in je leven en gedachten zoekt zonder dat het zweverig voelt.

HATHA YOGA

Hatha Yoga is de traditionele yoga vorm. In de les krijg je tijd om te ontspannen zodat je bewust kan ervaren wat er in je lichaam gebeurt en aanwezig is. Hatha Yoga is een heerlijke manier om tijd voor jezelf te nemen, even alles los te laten en de rust en stilte in jezelf op te zoeken. Vooral het proces van bewust worden van het lichaam is de grote meerwaarde van Hatha Yoga. De oefenvormen zijn een mix van spierversterkende-en stretch oefeningen.

Je lichaam en adem leren beheersen, dat zijn de belangrijkste pijlers van Hatha yoga. Uit deze toegankelijke yogastroming zijn veel andere, ‘hippe’ vormen voortgekomen. Goede zaak of niet? ‘Goed en fout zijn zaken van het ego. In Hatha probeer je dat juist los te laten.’

Tip: Wat neem ik mee?
Bidon met water, extra laagje kleding (zoals een vest en sokken) voor de ontspanning en een deken. Heb je zelf een yoga mat? Dan mag je deze meenemen uiteraard. Schoenen zijn niet nodig tijdens de les, die laat je in de kleedkamer achter. Namasté.

YIN YOGA

Yin Yoga is een yogavorm met een rustig karakter waarbij je de houdingen langer vasthoudt.  Het is vooral gericht op het versterken en het versoepelen van pezen, bindweefsel en gewrichten. De houdingen worden hoofdzakelijk zittend of liggend uitgevoerd. Yin Yoga kun je het beste met “koude” spieren volgen. De spieren zijn dan nog stijf, waardoor je sneller bij de bindweefsels en gewrichten komt. Yin Yoga is fijn doordat je even niet intensief hoeft te bewegen, maar juist de tijd kunt nemen voor je lichaam. Het langer aanhouden van de houdingen kan ongemakkelijk aan gaan voelen wat je uit daagt niet alleen je lichaam te ontspannen maar ook je mind! Yin Yoga kan helpen bij klachten in gewrichten, rug, schouders en heupen. Het is een aangename aanvulling op actieve bewegingsvormen zoals Body Pump, hardlopen en fitness.

NIEUW BIJ YIN YOGA?
Geef jezelf minimaal drie lessen de tijd om te ervaren wat Yin Yoga voor jou doet. Let op: het effect van de yin yoga les gaat direct naar het bindweefsel als de spieren nog niet opgewarmd. Plan daarom altijd (intensieve) trainingen na de yin yoga les in.

Tip: Wat neem ik mee?
Bidon met water, extra laagje kleding (zoals een vest en sokken) voor de ontspanning en een deken. Heb je zelf een yoga mat? Dan mag je deze meenemen uiteraard. Schoenen zijn niet nodig tijdens de les, die laat je in de kleedkamer achter.

FIT & SHAPE

Fit&Shape is een zeer gevarieerde lichaamstraining die wordt uitgevoerd op muziek van vroeger en nu. De groepslessen bestaan uit een cardiogericht gedeelte met aerobics en dansbewegingen en uit een gedeelte met krachtoefeningen. Zo verbeter je je coördinatie en kracht, terwijl je tijdens een les ook nog eens tussen de 400 en 600 calorieën verbrandt.

De lessen zijn afwisselend, elke oefening is anders. Er wordt gewerkt met een mat, elastiek en/of gewichtjes waarbij opties worden aangereikt. Dat betekent, dat er rekening wordt gehouden met persoonlijke mogelijkheden, waardoor Fit&Shape geschikt is voor iedereen. Je bepaalt zelf hoe ver je gaat en daarbij wordt je gemotiveerd door de instructeur en de muziek.

CLUB BATTLE

ClubJoy Battle is een geweldige martial arts workout op contrastrijke muziek. Technieken uit verschillende vechtsporten, zoals karate, kickboksen, kungfu en capoeira, nemen je mee in een ultieme fight experience. Dynamische trap- en stoottechnieken worden afgewisseld met hartslagverhogende elementen en spierverstevigende oefeningen voor met name de benen. Je bent zowel fysiek als mentaal bezig.

ClubJoy Battle is uitermate geschikt voor iedereen die doelgericht en door middel van vechtsport technieken wil werken aan fysieke en mentale fitheid.

Tijdens de intensieve les wordt het maximale uit jezelf gehaald, maar jij bepaalt daarbinnen je eigen grenzen. Jong, oud, man, vrouw, beginnende of gevorderde sporter: iedereen werkt aan een eigen doelstelling met ClubJoy Battle.

De ClubJoy Battle training kenmerkt zich door een oosterse sfeer in combinatie met de westerse snelheid. Je leert alle trappen en armtechnieken, voordat je het eindgevecht aangaat. De muziek wijst je de weg: een stevig ritme wordt afgewisseld met rustige klanken. De coach daagt je uit om hardop uit te ademen op een volgende trap of stoot. Tijdens deze uitdagende training geven de sfeer en denkwijze van het Verre Oosten je de mogelijkheid los te komen van de sleur van alledag.

BOOTCAMP

Houd jij van een uitdaging? Je grenzen verleggen en met een groep samen trainen in de buitenlucht? Kun je wel tegen een beetje water en ben je niet bang om vies te worden? Dan is Bootcamp zeker iets voor jou!

In een les van een uur trainen we kracht, uithoudingsvermogen, techniek, core en conditie. Tijdens de les maken we gebruik van eigen lichaamsgewicht en materialen uit de fitness. Maar we maken ook gebruik van onze directe omgeving. Tijdens dit alles blijft samenwerken een belangrijk onderdeel.

Tip: Wat neem ik mee?
Handdoek, buitenschoenen, aangepaste kleding en een bidon met water.

PILATES

Pilates is een trainingsmethode waarbij houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en focus op lichaam en geest het uitgangspunt is. Het is een effectieve workout die spiergroepen tegelijk versterkt en rekt om een evenwichtig en soepel lichaam te krijgen.

Het hele lichaam is betrokken bij Pilates. Maar je traint vooral je rompstabiliteit oftewel core-stability. Met ‘core’ wordt je romp of je kern bedoeld: een korset van spieren rondom je rug, buik en bekken. Bij het uitvoeren van allerlei bewegingen heb je deze spieren nodig. Een stabiele, sterke kern vermindert het risico op blessures en daarom is het verstandig om de stabiliteit van je kern te trainen.

Kern van je lichaam
Bij elke pilatesoefening zorg je ervoor dat je rug, buik en bekkenbodem aangespannen zijn. Elke beweging die je maakt, begint bij de kern van je lichaam. Een sterke kern geeft je met elke activiteit meer kracht en balans. De oefeningen beschermen je rug in het dagelijks leven en zorgen voor een goede houding.

Je kunt de oefeningen uitvoeren op een mat. Daarbij gebruik je de eigen lichaamsweerstand. De resultaten zijn sterkere kernspieren, een betere houding, meer stabiliteit, toegenomen flexibiliteit en algehele fysieke fitheid.

Pilates wordt ook therapeutisch gebruikt. De therapie kan behulpzaam zijn bij revalidatie voor zieken en bij chronische aandoeningen. Het helpt ook bij het herstel van blessures en fysieke ongemakken. Wereldwijd gebruiken fysiotherapeuten de pilatesmethode als aanvulling op de reguliere behandeling.